Waarom coaching?

Coaching is een begeleidingstraject waarin je als persoon of als team  door een coach wordt ondersteund om in een bepaalde situaties beter te functioneren of een specifieke taak te volbrengen. Het hebben van plezier in het werk en het zich verder kunnen ontwikkelen in de beroepsuitoefening staat centraal.

Coaching helpt je zicht te krijgen op je eigen  functioneren, adequaat gedrag en effectieve interactiepatronen aan te leren, optimaal te functioneren, resultaat te behalen in concrete situaties en zich verder te ontwikkelen.

Coaching is het beste op zijn plaats wanneer je een steuntje in de rug kunt gebruiken om een doel te bereiken. Het kan zijn dat je een nieuwe vaardigheid wilt leren of omdat je iets lastig vindt.


Het kan ook zijn dat je een situatie wilt verbeteren door bijvoorbeeld een betere huiswerkplanning, het omgaan met werkdruk en stress, veilig en goed gebruik van sociale media of om gewoon wat assertiever of zelfverzekerder te worden. Zelfs bij angststoornissen, depressiviteit of omgaan met pestgedrag speelt het verbeteren van vaardigheden een belangrijke rol.

Ook in teamverband kan coaching een middel zijn om ontwikkelingen en/of knel- verbeterpunten te signaleren en deze punten om te zetten naar concrete activiteiten.

Een coach begeleidt en ondersteunt je bij het behalen van dat wat je graag wilt bereiken. Je verbetert vaardigheden die je al bezit, of je leert nieuwe aan. Jij bepaalt zelf het doel:  als coach stel ik vragen, geef ik je adviezen en voeg waar nodig kennis toe.

Als expert over jezelf, neem je dan ook zelf de beslissingen.

aangepast 3
aangepast 5
aangepast 1
test 2
IMG_1885
Cijferketting
Wie ben ik?

Mijn naam is Inge Verboom (1977) en samen met mijn man en twee kinderen woon ik in Sliedrecht.

Mijn praktijkruimte is gevestigd in het gebouw de hoeksteen Kareldoormanstraat 1 in Sliedrecht.

 

Na 20 jaar  in de jeugdhulpverlening gewerkt te hebben met kinderen en jongeren in de leeftijd

van 6- 24 jaar, heb ik de overstap naar het voortgezet onderwijs gemaakt.

De wens om toch iets meer te kunnen betekenen  kan ik nu als coach uit laten komen in mijn eigen praktijk.

 

Tijdens mijn werk heb ik veel kinderen, jongeren en teams ontmoet, ieder met zijn eigen karaktereigenschappen, ervaringen en (on)zekerheden. Door hun openheid en puurheid, maar ook door hun enthousiasme en nieuwsgierigheid wisten ze mij altijd te raken met hun verhalen. Als coach help ik hen graag weer controle te laten krijgen over hun probleem. Hierbij werk ik oplossings- en toekomstgericht.

Daarnaast zet ik me ook graag voor ouders  in bij opvoedproblemen en vragen. Voor veel ouders is het een opluchting om perspectieven aangereikt te krijgen en gehoor en begrip te krijgen voor hun  eigen situatie. Ik ben als het ware een sparringpartner die praktische tips en handvatten biedt die aansluiten op uw situatie en uw gezin.

 

Verder ben ik ook als pedagogische coach inzetbaar op kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang om in teamverband zaken te signaleren en om te zetten naar concrete activiteiten en handvatten.

 
 
Waarom kinder- en jongerencoaching

Opvoeden en opgroeien kan soms lastig zijn en soms kunt u in bepaalde situaties een beetje hulp en ondersteuning gebruiken. Coaching is een kortdurende begeleiding waarbij er individueel met uw kind wordt gewerkt zodat hij/zij zich vrij uit durft te spreken.

U kunt rekenen op een open en eerlijk advies en passende begeleiding die aansluit op uw gezinssituatie. Eigenlijk stap ik als kinder- en jongerencoach even op de trein, reis een stukje mee om een paar haltes verder weer uit te stappen, terwijl u met uw gezin samen verder gaat.

 

Kinderen kunnen om uiteenlopende redenen behoefte hebben aan begeleiding van een coach, denk aan;

vriendjes maken, onzekerheid, boos gedrag, verdriet, negatief zelfbeeld, rouwverwerking, faalangst, bang, piekeren, echtscheiding, druk gedrag, weinig zelfvertrouwen.

Ik stimuleer hen om verder te groeien, sterk te worden en zacht te blijven.  Samen kijk ik wat er in de plaats moet komen van het probleem en kijken we wat er werkt. Zo leert het kind nieuwe vaardigheden om met het probleem om te kunnen gaan. Ik  moedig hen aan te vertrouwen op hun eigen wijsheid en kracht.

 

Werkwijze

Als ouder kunt u via de mail of telefonisch contact met mij opnemen om een afspraak te maken.

 

Tijdens de eerste sessie heb ik een kennismakingsgesprek met uw  kind. Zo leer ik het kind beter kennen. Doel van dit gesprek is dat het kind zich veilig en prettig gaat voelen.

Vervolgens probeer ik er achter te komen wat het kind als probleem ervaart en wat de hulpvraag is. Samen kijken we naar wat wel werkt. Er zijn geen pasklare oplossingen maar we kijken vooral wat werkzaam is voor het kind.

 

Een sessie duurt ongeveer 60 minuten. Meestal zijn twee tot 5 sessies voldoende.

 

Ik werk met verschillende werkvormen zoals: 

- Creatieve werkvormen zoals tekenen en kleien.

- Diverse spelvormen zoals bijvoorbeeld een     rollenspel/kinderkwaliteitenspel.

- Verhalen/metaforen.

- Visualisatie.

- Kids skills (methode om van probleem naar     vaardigheden te denken).

 

Middels deze werkvormen gaan we richting de juiste oplossing. Dit doe ik op het tempo, kwaliteiten en interesses die het kind aangeeft.

 

Met ouders heb ik een tussenevaluatie en een eindgesprek. U als ouder speelt een belangrijke rol in het totale traject. We informeren elkaar en stellen elkaar vragen.

 

Trainingen

 

Feel Good training (10-14 jaar) 

Indianen training (7-10 jaar)- binnenkort meer hierover.

De Feel good training is een training om het zelfvertrouwen een BOOST te geven met als afsluiter een leuke knallende fotoshoot om het behaalde zelfvertrouwen vast te leggen. 

 

Tijdens de training wordt er met een werkboek gewerkt,  het FEEL GOOD boek. In het werkboek komen verschillen thema's aan bod welke we allemaal tegen komen in ons leven. Er staan leuke tips in en per thema ook leerzame opdrachten. Het FEEL GOOD boek heeft als doel het zelfvertrouwen een BOOST te geven, het motiveert de deelnemers waardoor zij kunnen leren.

De deelnemers leren onder andere hoe sterk je kunt zijn van binnen en van buiten, hoe je je grenzen kunt aangeven maar ook hoe je deze kan herkennen bij de ander, hoe je voor jezelf kunt opkomen, hoe je kunt doorzetten ook als het moeilijk wordt en hoe je baas over je eigen gedachten en gevoelens kunt zijn.

De training wordt in groepsverband aangeboden (min 4- max 6 deelnemers).

 

Voor wie? kinderen van 10-14  jaar

Wanneer? informeer naar de mogelijkheden 

Hoe vaak? 8 bijeenkomsten van ongeveer 1 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers)

Kosten? € 150,00 incl. BTW per kind inclusief materiaal (werkboek​​​​​) 

Aanmelden kan via:

Email: info@ingeverboom.nl   

Tel: 06-10477785

 
Ervaringen

Meisje 12 jaar

We hebben thuis een lastige tijd gehad, waar ik niets aan kan doen.

Wij hadden gehoopt iemand op weg te kunnen helpen, maar dat is helaas anders gelopen.

Ik heb daardoor wat problemen gehad en ben via mijn moeder toen naar Inge gegaan.

Het was heel fijn om met haar te praten, met je ouders praat je natuurlijk ook,

maar het is zeker ook fijn om met iemand te praten die je helpt om dit een plekje te geven.

Het gaf me rust en ik hoefde mij nergens zorgen om te maken.

Ik kon en mocht ook alles vragen en dat was erg fijn.

Het heeft mij geholpen, ik ben nu niet bang meer en voel mezelf prima.

Ouders jongen 8 jaar

Inge is een ware professional. Haar houding is zeer betrokken en de wil is groot om een passende oplossing te vinden in de begeleiding van ons kind. Ze toont zich flexibel en neemt ruimschoots de tijd om haar bevindingen na een sessie te delen zodat ik als ouder steeds geïnformeerd en gehoord wordt.

Ook de informatie die ik als ouder geef, wordt serieus genomen.

Verder neemt Inge zeer veel initiatieven om ook breder te kijken dan alleen de tijd die het kind doorbrengt in haar praktijk. Ze legt ook contact met de school waarop het kind zit en gaat desnoods op bezoek en heeft overleg met de leerkrachten.

Na de sessies met ons kind stuurt Inge persoonlijk post naar het kind om hem te bedanken en een hart onder de riem te steken.

Ons kind voelde zich hierdoor bijzonder en vereerd.

 

Kortom wij geven Inge een dikke negen voor de wijze waarop ze onze zoon en ons als ouders heeft bijgestaan!

Ouders, jongen 10 jaar

Onze zoon heeft 2 jaar geleden een nare ervaring gehad en heeft hierdoor een aantal problemen gehad. Hij ontwikkelde tics, wilde alleen maar thuis spelen, zag overal leeuwen en beren en had altijd een vol hoofd waar hij gek van werd (zoals hij zelf zei).

 

Als je dan als ouders niet meer binnenkomt bij je kind, dan zit je met je handen in het haar. Een psycholoog vonden wij een beetje teveel van het goede. Via een vriendin kreeg ik te horen dat er een nieuwe kindercoach gevestigd is in Sliedrecht, Inge Verboom Kinder- en jongerencoach.

Eind augustus een afspraak gemaakt met als eerste een intake gesprek met de ouders over het kind. Dit was al een heel fijn gesprek. Inge Verboom is erg enthousiast en professioneel en ontzettend leuk met het kind dat ze voor zich heeft!!

 

De volgende 5 sessies waren met onze zoon. Dit kan met of zonder ouders. Wij kozen ervoor om erbij te zitten. Via spelletjes en leuke gesprekken en wat dolletjes kan ik zeggen dat onze zoon heel veel beter in zijn vel zit. Zijn volle hoofd zit niet meer vol, spreekt met vriendjes af en als hij geen zin heeft, dan doet hij dit niet. Ook wij als ouders hebben geleerd dat onze zoon is zoals hij is en dat je niet alles kunt veranderen en af en toe veel geduld moet hebben.

Jongen 17 jaar

 

Ik vroeg me af of de opleiding waar ik nu mee bezig ben de juiste keuze was.
Inge heeft me geholpen om schoolzaken op een rijtje te zetten, de keuze van opleiding te bespreken. En naar mijn toekomst perspectieven te kijken.
Ik vind Inge een leuke mens die op een ongedwongen wijze mij heeft geholpen om voor mijzelf meer duidelijkheid te krijgen.
We zijn dus serieus bezig geweest maar humor was er ook!

 

Tarieven

Kennismaking / intakegesprek (30 min)

€ 45,=

Individuele coaching sessie
€ 57,50 per gesprek
Oudergesprek/ sessie met ouders

€ 57,50 per gesprek

Observeren in privésituatie

€ 57,50 (exclusief reiskosten)

Eindgesprek

€ 57,50

Verslag / documentatie

€ 55,=

Feel good training

€ 150,  voor 6-8 bijeenkomsten (afhankelijk van het aantal aanmeldigen, gespreide betaling mogelijk) 

KM-vergoeding

€ 0,35 per KM (gerekend vanaf Kareldoormanstraat 1 te sliedrecht)

Kletskraaltjes

€ 28,95 exclusief verzendkosten

Bovenstaande tarieven zijn inclusief BTW

Bij individuele coaching ga ik uit van een gemiddelde van 4 - 6 sessies.

Soms zal blijken dat 2-3 sessies al voldoende is. Het aantal coachsessies, elk zo'n 45 minuten tot een uur , dat uw kind nodig heeft is vooraf moeilijk te bepalen.

Het streven is altijd om het coachtraject zo kort mogelijk te laten duren.

 

Wanneer u een verslag wenst, met adviezen voor de toekomst van het coaching traject betaalt u hier € 55,= extra voor.

​​

​Annuleren

Wanneer een afspraak niet door kan gaan dient deze minimaal 24 uur van te voren geannuleerd te worden. Annuleringen die niet op tijd zijn, zullen in rekening gebracht worden.

 

Kletskraaltjes

De kletskraaltjes zijn bedacht en gemaakt om op een speelse manier met kinderen in gesprek te gaan waardoor gesprekken ( ge) makkelijker  kunnen verlopen.

Op ieder kraaltje staat een andere afbeelding. Om te beginnen kan je samen met het kind een gevoel bij ieder kraaltje bedenken. Er zijn 3 kraaltjes met een hartje, dit zijn complimenten kraaltjes. Bij deze kraaltjes mag je een complimentje geven, benoemen waar je trots op bent of wat je echt heel goed vond gaan die dag..

Wanneer je weet welk gevoel er bij welk kraaltje past kan je beginnen, de kraaltjes kan je vervolgens aan het koord rijgen. Zo maak je er een ketting van die je tijdens de sessie in de praktijk aan het eind er weer even bij kan pakken.

Wanneer je de kraaltjes thuis gebruikt kan je dit doen bij het naar bed gaan, fijn om de dag nog even door te nemen. De kraaltjes kan je dan aan het bed hangen zodat het kind deze de volgende ochtend weer ziet en zich herinnert waar over gesproken is. Herhalen en bevestigen!

 
Social media
  • LinkedIn Social Icon
  • Facebook Social Icon
Contact

+31 (0)6 10477785

+31 (0)6 10477785

Adres

Bezoekadres:

Inge Verboom kinder- en jongerencoach

Kareldoormanstraat 1

3361 VP

Sliedrecht

Postadres:

Inge Verboom kinder- en jongerencoach

Boog 58

3362 WB

Sliedrecht

Privacyverklaring
Inge Verboom kinder- en jongerencoach / Inge Verboom training en coaching

Versie van 25 mei 2018.

Bedankt voor je bezoek aan mijn website www.ingeverboom.nl waar coaching een groot goed is.

Op 25 mei 2018 is binnen de Europese Gemeenschap een nieuwe privacywetgeving van kracht geworden, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Deze nieuwe wetgeving is bedoeld om te voorkomen dat bedrijven en instanties persoonsgegevens bewaren en gebruiken voor andere doeleinden dan waarvoor deze zijn verstrekt.

Als onderneming ben ik verplicht u te informeren over de omgang van de persoonsgegevens. 

U gegevens worden zorgvuldig, vertrouwelijk en respectvol behandeld. Als u op wat voor manier dan ook contact met mij opneemt gebruik ik u  e-mailadres of telefoonnummer om contact op te nemen. 

Over welke persoonsgegevens gaat het precies?

Doordat u de website bezoekt, een contactformulier invult, en/of gebruik maakt van de diensten van Inge Verboom kinder- en jongerencoach / Inge Verboom training en coaching worden de persoonsgegevens verwerkt: voor- en achternaam, adresgegevens, telefoonnummer, e-mailadres.

 

Waarom worden die opgevraagd?

Om contact op te nemen en om de dienstverlening te kunnen uitvoeren maak ik gebruik van naam en contactgegevens ook voor relevante, aan de begeleiding gerelateerde zaken. Alle informatie die per mail word gedeelt, sla ik zorgvuldig op. Telefonisch gedeelde informatie wordt niet schriftelijk vastgelegd.

 

Wat gebeurt er niet met u gegevens?

U gegevens worden niet verkocht aan anderen. Ze worden ook niet gebruikt om uitgebreide bezoekersprofielen samen te stellen, noch voor besluitvorming op basis van geautomatiseerde verwerkingen (dat wil zeggen, door computerprogramma’s of -systemen zonder tussenkomst van een mens).

 

Worden u gegevens met derden gedeeld?

Ja, uitsluitend als dat noodzakelijk is vanwege een wettelijke verplichting of een gerechtvaardigd belang ten behoeve van de behandeling.

- bank, vanwege de verwerking van betalingen

- belastingadviseur, vanwege inzage in facturen met adresgegevens

- andere hulpverlengingsinstanties enkel met toestemming van ouder/verzorger. 

 

​Je gegevens zijn goed beveiligd

Ik neem de bescherming van u persoonlijke gegevens serieus. De gegevens worden niet online opgeslagen (‘in the cloud’), mijn computer is met passende en doelmatige technische maatregelen beveiligd.

 

Hoe lang blijven je gegevens bewaard?

Niet langer dan nodig is om de doelen te realiseren, waarvoor je gegevens worden verzameld. Concreet: de gegevens van bestaande cliënten worden niet langer bewaard dan twee jaar na afloop van de laatst genoten begeleidingssessie. De gegevens van potentiële cliënten worden niet langer bewaard dan twee jaar na het eerste contact indien er geen overeenkomst tot stand komt. Er is een uitzondering: net zoals elke ondernemer ben ik wettelijk verplicht mijn administratie, inclusief facturen met adresgegevens, zeven jaar te bewaren.

Klopt er iets niet, wil je je gegevens inkijken of laten verwijderen?

Neem contact op en ik maak het voor u in orde, uiterlijk binnen twee werkdagen. Mocht u er aanleiding toe zien, dan kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van de persoonsgegevens en/of een klacht indienen bij de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

 
Schatgravers.jpg
Adiona-websitebanner-transparant-300x150
AGB.JPG
download.png
LOGO LL_NIEUW-01_WIT ONDERGROND.jpg

©2019 by Inge Verboom kinder- en jongerencoach